20140710

SOARE Cabernet Sauvignon 2007 | VINARTE ... pareri despre vin

SOARE Cabernet Sauvignon 2007 de la VINARTE este un vin rosu, sec, cu o personalitate puternica. Produs in 2007 in podgoria Samburesti, pe Dealul Bolovanu, acest Cabernet Sauvignon are un buchet intens, aroma de lemn si condimente completand gustul taninos. Recomandat a fi servit la 18 grade Celsius, acest vin iti va incanta gusturile si poate fi invechit la sticla (8-12 ani) in conditii de pivnita, astfel capatand o structura catifelata si un buchet complex.


Soare este, pentru cunoscatorii romani, un reper de calitate, indiferent de anul de productie. Cabernet-ul din 2007 nu se dezminte: vin elegant, expresiv, mai impetuos decat cel din 2006, cu o culoare si o limpiditate care nu-i arata varsta. Buchetul, initial puternic alcoolic, arata ca vinul trebuie decantat macar o jumatate de ora inaintea turnarii in pahare, iar atunci lasa sa se exprime note vioaie de fructe negre de padure, vanilie, cutie de lemn si condiment. Gustativ, vinul are corp mediu, atac frumos, destul de fructat, sec, cu o placuta impresie de visine, pudra de cacao, eucalipt si prune afumate. Finish-ul este mediu cu tuse vibrante retronazal.
Razvan Jurca, Pasionat de vinuri


Unul dintre marile merite ale producatorului din Samburesti este ca isi pastreaza vinurile de top atata timp cat este necesar inainte de a le pune in vanzare. Acum de exemplu este timpul potrivit pentru Soare 2007, iesit de curand din crama. Vinul are viata lunga in fata, dar este la fel de agreabil si usor de baut si acum. Aromele din nas sunt punctul sau forte, fiind foarte intens vanilat si cu nuante dulci de cacao. Apar apoi notele iodate, de piele si de tabac. Gustul pe de alta parte este mai putin complex, dat tipic soiului, cu aciditate foarte buna si o greutate potrivita. Intepaturile taninilor persista mult timp pe gingii. Fara discutiei, unul din vinurile romanesti bune.
Nicusor Cazan, Pasionat de vinuri


Probabil ca niciodata nu a avut Cabernet-ul Soare ambitia mai mare ca acum sa depaseasca reputatia fratelui Prince Matei. Cu lectia bine invatata si cu indicatii precise, pune la bataie tot ce are mai bun un rosu de Samburesti. Nu lipsesc prunele si afinele din decor, dar nici sustinerea ferma a lemnului de stejar.  
Alin Ionita, Pasionat de vinuri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu