Podgoria Jidvei
se intinde pe mai bine de 2.000 ha, la o altitudine de 200-500 m, majoritatea
viilor fiind amplasate pe versantii cu expozitie sudica.
Solul de tip brun de padure, clima continentala
de podis (temperaturi medii de +9 grade Celsius, nu prea ridicate, zile cu
ceata persistenta alternand cu zile insorite) creeaza conditii foarte bune
pentru cultivarea vitei de vie – in perioada de maturare a boabelor de strugure
reactiile de oxidare sunt lente si duc la o acumulare continua a zaharurilor, a
aromelor, iar aciditatea de reduce in limitele unui echilibru armonios.
Investitii
substantiale in plantatii, modernizarea cramei si a tehnologiilor de fabricare,
conservare si pastrare a vinului fac astazi din Jidvei cel mai mare producator
de vinuri albe seci si demiseci din segmentul premium din Romania. Anul 2012 a
marcat o schimbare de imagine pentru producator, atat prin rebrandingul gamelor
existente, cat si prin lansarea noilor game exclusive Horeca: Owner’s Choice - Ana si Maria - si Mysterium.
Aceste doua noi game de vinuri sunt primele dintr-o noua colectia – CN, denumita astfel dupa numele proprietarului companiei Jidvei, Claudiu Necsulescu. Pe fiecare sticla de vin gasiti monograma CN embosata, un simbol care aminteste ca proprietarul va garanteaza personal calitatea exceptionala a acestor vinuri.
Aceste doua noi game de vinuri sunt primele dintr-o noua colectia – CN, denumita astfel dupa numele proprietarului companiei Jidvei, Claudiu Necsulescu. Pe fiecare sticla de vin gasiti monograma CN embosata, un simbol care aminteste ca proprietarul va garanteaza personal calitatea exceptionala a acestor vinuri.
Vinurile din gamele Owner’s Choice - Ana si Maria - si Mysterium au fost create de doi
oenologi: Dr. Ioan Buia, directorul complexului de vinificatie Jidvei, si un
renumit vinificator francez Marc Dworkin.
Recoltarea a fost facuta exclusiv manual, doar de pe parcelele cu expozitie sudica, la momentul la care strugurii au ajuns la gradul optim de maturare pentru fiecare soi in parte, iar in timpul transportului strugurilor la crama s-a folosit zapada carbonica pentru a pastra o temperatura scazuta, protectiva si antioxidanta. A urmat apoi un proces de vinificare atent monitorizat.
Recoltarea a fost facuta exclusiv manual, doar de pe parcelele cu expozitie sudica, la momentul la care strugurii au ajuns la gradul optim de maturare pentru fiecare soi in parte, iar in timpul transportului strugurilor la crama s-a folosit zapada carbonica pentru a pastra o temperatura scazuta, protectiva si antioxidanta. A urmat apoi un proces de vinificare atent monitorizat.
Pentru crearea vinurilor din gamele Owner’s Choice si Mysterium au fost selectate in prima faza 31 de vinuri create special. A
urmat o degustare in orb (blind tasting) de catre un juriu de 15 persoane (oenologi,
tehnologi, degustatori autorizati, jurnalisti din presa de specialitate). Vinurile
care au avut un punctaj mai mare de 85 de puncte (din maxim 100) s-au calificat
pentru a face parte din aceste game de vinuri premium.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu