20130206

JIDVEI - Vinuri premium


Podgoria JidveiPodgoria Jidvei se intinde pe mai bine de 2.000 ha, la o altitudine de 200-500 m, majoritatea viilor fiind amplasate pe versantii cu expozitie sudica.

Solul de tip brun de padure, clima continentala de podis (temperaturi medii de +9 grade Celsius, nu prea ridicate, zile cu ceata persistenta alternand cu zile insorite) creeaza conditii foarte bune pentru cultivarea vitei de vie – in perioada de maturare a boabelor de strugure reactiile de oxidare sunt lente si duc la o acumulare continua a zaharurilor, a aromelor, iar aciditatea de reduce in limitele unui echilibru armonios.

Investitii substantiale in plantatii, modernizarea cramei si a tehnologiilor de fabricare, conservare si pastrare a vinului fac astazi din Jidvei cel mai mare producator de vinuri albe seci si demiseci din segmentul premium din Romania. Anul 2012 a marcat o schimbare de imagine pentru producator, atat prin rebrandingul gamelor existente, cat si prin lansarea noilor game exclusive Horeca: Owner’s Choice - Ana si Maria - si Mysterium

Aceste doua noi game de vinuri sunt primele dintr-o noua colectia – CN, denumita astfel dupa numele proprietarului companiei Jidvei, Claudiu Necsulescu. Pe fiecare sticla de vin gasiti monograma CN embosata, un simbol care aminteste ca proprietarul va garanteaza personal calitatea exceptionala a acestor vinuri.

Owner's Choise si MysteriumVinurile din gamele Owner’s Choice - Ana si Maria - si Mysterium au fost create de doi oenologi: Dr. Ioan Buia, directorul complexului de vinificatie Jidvei, si un renumit vinificator francez Marc Dworkin. 

Recoltarea a fost facuta exclusiv manual, doar de pe parcelele cu expozitie sudica, la momentul la care strugurii au ajuns la gradul optim de maturare pentru fiecare soi in parte, iar in timpul transportului strugurilor la crama s-a folosit zapada carbonica pentru a pastra o temperatura scazuta, protectiva si antioxidanta. A urmat apoi un proces de vinificare atent monitorizat.
Pentru crearea vinurilor din gamele Owner’s Choice si Mysterium au fost selectate in prima faza 31 de vinuri create special. A urmat o degustare in orb (blind tasting) de catre un juriu de 15 persoane (oenologi, tehnologi, degustatori autorizati, jurnalisti din presa de specialitate). Vinurile care au avut un punctaj mai mare de 85 de puncte (din maxim 100) s-au calificat pentru a face parte din aceste game de vinuri premium.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu