PRODUCATOR: Casa de Vinuri COTNARI
PODGORIE | REGIUNE | TARA: COTNARI | MOLDOVA | ROMANIA
SOI: Tamaioasa Romaneasca
TREAPTA CALITATE: DOC - CT
AN: 2011
Alcool: 13,5%
Zahar rezidual: <4gr / l, sec
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata
Expozitia: sudica
Altitudine: 200 - 300 m
Densitatie plantatie: 3.646 plante / hectar
Perioada de recoltare: septembrie - octombrie
Fermentatia: la temperatura controlata, 14 - 18 ore macerare pre-fermentare pentru extragerea aromelor
Productie: 12.000 sticle
NOTE DE DEGUSTARE: vinul este extractiv, special, in nota dominanta a Tamaioasei Romanesti. Un vin cu un nas ce debutează exploziv, susţinut de arome de struguri bine impârguiţi de muscat, catifelaţi, cu gust predominant caracteristic soiului, ce se intercalează cu fructe de mango, pere din soiul Untoasa bosc bine coapte şi urme de pepene galben. Este bine susţinut de aciditatea relativ ridicată, un post-gust mediu. Catalin Paduraru spunea despre acest vin ca este "emotionant precum finalul filmului Casablanca."
RECOMANDARI CULINARE: ca aperitiv sau cu preparate usoare din peste sau pui; se poate servi si la desert, impreuna cu prajituri fine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu