Razvan Macici este “artistul” care a organizat acest “atelier” si respecta un singur principiul - perfectiunea. Vinurile colectiilor Cramei Atelier, dedicate exclusiv canalelor Horeca, poarta in fiecare sticla adevarul cuvintelor: “Lucrurile cu adevarat speciale se fac in timp.”
Murfatlar Romania anunta in anul 2011 infiintarea unei crame noi pentru vinificarea vinurile premium - o investitii de 550.000 euro - si inceperea unei colaborari cu renumitul oenolog Razvan Macici.
M1. Crama Atelier este noua bijuterie a Murfatlarului:
- e construita intr-unul din corpurile principale ale combinatului de vinificare si ocupa o suprafata de 600 metri patrati
- cuprinde o linie tehnologica completa, de ultima generatie, separata complet de restul utilajelor
- o capacitate de 250 de tone anual: 170.600 l bazine mici de inox si 60.000 l baricuri (numai din stejar romanesc); se vor realiza vinuri premium, care vor fi destinate atat comercializarii (preturi intre 10-25 euro) cat si invechirii in vinoteca.
- o suprafata de 30 de hectare (au fost selectate “zonele cu cel mai bun potential pentru fiecare soi in parte, cu cele mai bune conditii pedoclimatice” - Dan Bundur, Manager Divizia Premium Murfatlar) din cele 3.100 cat detine in total Murfatlar Romania
- un concept nou de contra-eticheta pentru piata romaneasca - extrem de intuitive si bogate in informatii; un timbru detasabil aflat pe contra-eticheta, special realizat pentru colectionari.
- vinurile Cramei Atelier se doresc a fi vinuri moderne, New World, bine realizate, cu mult fruct si frumos echilibrate. Ele sunt clasificate in trei categorii:
- premium: gama Sable Noble (vinuri usoare si abordabile, cupaje din soiuri internationale), gama Amprenta (diferit an de an, cea mai buna expresie a terroir-ului si a recoltei anului respectiv)
- super - premium: gama Arezan (numai soiuri traditionale romanesti), gama Leat 6500 The Origin (vinuri din soiuri internationale in interpretarea autohtona, specifica terroir-ului de Murfatlar)
- ultra - premium: gama Fatum (vinuri de autor, adevarate experimente oeno-artistice).
Pentru realizarea acestor vinuri, strugurii de pe anumite parcele, special alese, sunt culesi manual si raciti pana la temperatura de 8-10 ºC. Vinificarea urmeaza a doua zi, cand o echipa de 4-6 oameni aleg cu grija strugurii pe banda de sortare, indepartandu-i pe cei necopti, zdrobiti si resturile vegetale. Apoi se folosesc cele mai performante utilaje, desciorchinatorul, presa si pompele, produse de liderul mondial Vaslin-Bucher in materie de echipamente de vinificatie. Presa este deservita de un soft special – Bucher Organ Process – care adapteaza presiunea in functie de debitul de must inregistrat, evitand astfel sub- si supra-presarea.
Vinurile rosii premium vor sta la maturare, intre 12-24 luni, in proaspat achizitionatele 200 butoaie de stejar nou, fiecare avand o capacitate de 300 litri. Astfel, noua crama este locul de intalnire al inovatiei tehnologice, traditiei si oamenilor pasionati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu