20130605

M1.Crama Atelier - povestea microcramei de la Murfatlar

M1.Crama Atelier - microcrama de la Murfatlar
M1.Crama Atelier este microcrama premium de la Murfatlar, “crama mica din crama mare”, asa cum ii spun localnicii. Este locul unde se fac vinuri rare din soiuri alese, dupa reguli noi si vechi. 

Razvan Macici este “artistul” care a organizat acest “atelier” si respecta un singur principiul - perfectiunea. Vinurile colectiilor Cramei Atelier, dedicate exclusiv canalelor Horeca, poarta in fiecare sticla adevarul cuvintelor: “Lucrurile cu adevarat speciale se fac in timp.”
Murfatlar Romania anunta in anul 2011 infiintarea unei crame noi pentru vinificarea vinurile premium - o investitii de 550.000 euro - si inceperea unei colaborari cu renumitul oenolog Razvan Macici.


M1. Crama Atelier este noua bijuterie a Murfatlarului:
- e construita intr-unul din corpurile principale ale combinatului de vinificare si ocupa o suprafata de 600 metri patrati
- cuprinde o linie tehnologica completa, de ultima generatie, separata complet de restul utilajelor

M1.Crama Atelier - microcrama de la Murfatlar
- o capacitate de 250 de tone anual: 170.600 l bazine mici de inox si 60.000 l baricuri (numai din stejar romanesc); se vor realiza vinuri premium, care vor fi destinate atat comercializarii (preturi intre 10-25 euro) cat si invechirii in vinoteca.
- o suprafata de 30 de hectare (au fost selectate “zonele cu cel mai bun potential pentru fiecare soi in parte, cu cele mai bune conditii pedoclimatice” - Dan Bundur, Manager Divizia Premium Murfatlar) din cele 3.100 cat detine in total Murfatlar Romania
- un concept nou de contra-eticheta pentru piata romaneasca - extrem de intuitive si bogate in informatii; un timbru detasabil aflat pe contra-eticheta, special realizat pentru colectionari.
- vinurile Cramei Atelier se doresc a fi vinuri moderne, New World, bine realizate, cu mult fruct si frumos echilibrate. Ele sunt clasificate in trei categorii:

  • premium: gama Sable Noble (vinuri usoare si abordabile, cupaje din soiuri internationale), gama Amprenta (diferit an de an, cea mai buna expresie a terroir-ului si a recoltei anului respectiv)
  • super - premium: gama Arezan (numai soiuri traditionale romanesti), gama Leat 6500 The Origin (vinuri din soiuri internationale in interpretarea autohtona, specifica terroir-ului de Murfatlar)
  • ultra - premium: gama Fatum (vinuri de autor, adevarate experimente oeno-artistice). 

M1.Crama Atelier - microcrama de la Murfatlar
Pentru realizarea acestor vinuri, strugurii de pe anumite parcele, special alese, sunt culesi manual si raciti pana la temperatura de 8-10 ºC. Vinificarea urmeaza a doua zi, cand o echipa de 4-6 oameni aleg cu grija strugurii pe banda de sortare, indepartandu-i pe cei necopti, zdrobiti si resturile vegetale. Apoi se folosesc cele mai performante utilaje, desciorchinatorul, presa si pompele, produse de liderul mondial Vaslin-Bucher in materie de echipamente de vinificatie. Presa este deservita de un soft special – Bucher Organ Process – care adapteaza presiunea in functie de debitul de must inregistrat, evitand astfel sub- si supra-presarea.

Vinurile rosii premium vor sta la maturare, intre 12-24 luni, in proaspat achizitionatele 200 butoaie de stejar nou, fiecare avand o capacitate de 300 litri. Astfel, noua crama este locul de intalnire al inovatiei tehnologice, traditiei si oamenilor pasionati.

De la VinPeNet.ro:
Greu de ales dintre vinurile de la M1.Crama Atelier!
Sa fie alb, rose sau rosu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu