20131121

Noutati Crama Oprisor: Colectia ISPITA by Liviu Grigorica


Vinuri Crama Oprisor
ISPITA, sub toate formele ei, este tendinta spiritului omenesc de a substitui propria sa vointa Vointei lui Dumnezeu ... daca renunti la vointa ta proprie, ai biruit deja Vrajmaşul si vei obtine drept rasplata pacea sufletului. Dar daca savarsesti propria ta vointa, tu vei fi cel invins de Vrajmas, si mahnirea iti va impovara sufletul - Sf. Siluan - Scrieri - (1).

Crama Oprisor a lansat o gamă de vinuri premium, cu nume sugestiv – ISPITA, vinuri de autor, produse sub bagheta oenologului Liviu Grigorică, fiind promovate printr-un concept ezoteric, mestesugit de artistul Ciprian Paleologu.

Vinuri Crama OprisorISPITA reprezinta o colectie, un veritabil Codex ezoteric de arta si vin, in care vom regăsi sase vinuri distincte. Fiecare litera din denumirea ISPITA este un element magic in sine, definind un aspect al creatiei, aflat la cumpana dintre partea luminoasa si tenebroasa a acesteia. Fiecare vin din colectia ISPITA are personalitate proprie, fiind imaginat si creat după fiecare litera, simbolizand notiunea pe care aceasta o reprezintă. 

Urmatoarele vinuri din colectie vor aparea cu o ritmicitate aparte, iar pentru pasionati si colectionari, dupa ce si ultima litera va fi dezvaluita, va fi lansata o serie limitata de cutii – obiect de arta si vin, formate din toate cele 6 sticle (litere/notiuni).

Tot atunci, dupa prezentarea ultimei ispite, vom cunoaste exact din ce soiuri de struguri provin vinurile. Monocepage / cupaj, numai daca vei fi ispitit sa le degusti si sa le cunosti pe toate, la final vei afla misterul. Pentru ca misterul ispiteste! Si primul vin ne-a ispitit suficient de mult astfel incat sa ne dorim sa le cunoastem si pe urmatoarele.  

Primul vin lansat pe 4 noiembrie 2013 reprezinta prima litera, respectiv – I, ce ilustreaza si simbolizeaza Iluminarea. (2) Acest vin se inscrie in linia complexa, bogata, plina de fruct a celorlalte vinuri de colectie ale Cramei Oprisor. Este foarte bine echilibrat, aciditatea, alcoolul, aromele, taninii, desi inca tineri si vivace, fiind in armonie. Este foarte condimentat, cu arome din intreg spectrul specific vinurilor de lume noua, si cu un post-gust lung si catifelat. (3)


Surse: (1) apostolia.eu, (2) cazancuvin.ro, (3) oenolog.ro

De la VinPeNet.ro:
Gasesti aici vinul Ispita - Iluminarea!

Vinurile de la Crama Oprisor sunt grupate in mai multe colectii,
 ce povestesc despre Oltenia Profunda
Caloian, Cupola Sanctis, Dragaica rosie si Rusalca alba, 
La Cetate Miracol, Smerenie, Premium
Erotikon, Ispita, Nenumita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu