Vinul si branza
reprezinta una dintre cele mai fericite combinatii. Dar nu orice tip de
vin se potriveste cu orice tip de branza:
- Branza
alba, proaspata trebuie servita cu un vin mineral;
- Branza bogata in consistenta,
moale merge cu un vin alb intens sau un rosu usor;
- Branza de consistenta tare,
inchisa la culoare se potriveste
cel mai bine cu un vin bogat in aroma;
- Branzeturile “à la française” servite
la sfarsitul mesei se completeaza cel mai bine cu un Merlot;
- Camembert si Brie merg bine cu un Pinot Noir;
- Branzeturile fermentate se inteleg perfect cu Feteasca Neagra.
- Pestele sau fructele de mare merg cu
Feteasca Alba;
- Stridiile, crevetii, scoicile sau
mancarurile vegetariene si chiar aperitivele merg cu Sauvignon Blanc;
- Mancarea chinezeasca, care este de obicei
condimentata, este echilibrata tot de Sauvignon Blanc.
Mancarurile consistente se recomanda a fi
alaturate unui vin rosu:
- Mancarea marocana sau cea libaneza se potriveste
cu Pinot Noir;
- Carnea de pasare sau pastele se inteleg
perfect cu acelasi Pinot Noir;
- Mancarurile cu sos italian pe baza de carne,
fripturile de vita, vanat, porc sau curcan se imprietenesc cu un Merlot, pentru
ca este un vin corpolent si puternic sau cu un Cabernet Sauvignon;
- Deserturile si mancarurile cu sosuri dulci
sunt insotite ideal de Tamaioasa Romaneasca demidulce;
- Mancarurile asiatice, libaneze sau indiene
se pot combina cu Tamaioasa Romaneasca vinificata in sec.
Recomandarile Aureliei Visinescu
Recomandarile Aureliei Visinescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu