20130328

AMPRENTA Muscat Ottonel 2011 | M1.Crama Atelier ... pareri despre vin

M1 Crama Atelier
Aroma specifica este absolut exploziva (in sensul cel mai bun al cuvantului), cu flori, miere si, in primul rand, mult strugure.
Gustul este proaspat, rotunjit si usor onctuos. Chiar daca la o degustare „simpla” (adica doar vin si atat) s-ar simti parca nevoia unui mic plus de aciditate, atunci cand este folosit in conformitate cu menirea sa (adica acompaniind deserturi) e absolut perfect. 
Postgustul nu e din calea-afara de lung, dar asta nu face decat sa amplifice dorinta de a lua o noua gura din acest Muscat de exceptie.
www.costachel.ro - sept 2012
O noua lovitura de imagine – si nu numai – a Cramei mici de la Murfatlar. Si anume in registrul cel mai apreciat al vinurilor dobrogene, vinificate traditional in dulce si unde soiul Muscat Ottonel e rege. 
Imbuteliat intr-o sticla de o rara eleganta, vinul dintr-ansa este cu adevarat foarte, foarte bun.
www.vinsiplec.winespot.ro - dec 2012


Acest vin isi va pune amprenta pe desertul romanilor, inlocuind perfect prajiturelele, serbetul sau paharelul de digestiv.

Amprenta este un Muscat Ottonel vinificat dulce in traditia marilor vinuri de desert, cu zaharul insesizabil, pastrand intacte aromele si venind in completare cu o aciditate vioaie si citrica care ii da tinerete si suplete. 
Miere de salcam, flori de tei uscate, caise confiate si gem de gutui se amesteca in nas si pe limba, cu o textura surprizator de usoara si fina, iar finalul e racoritor, cu coaja de portocala. Am spus ca va inlocui dulciurile si deserturile? Merge la fel de bine impreuna cu ele: foietaje, creme usoare si salate de fructe. Asocierea mea favorita este cu felii de ananas trase in ciocolata alba.
www.unvinpezi.ro - Mihai Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu