20130327

CEPTURA Feteasca Neagra 2010 DAVINO ... fisa vinului


Date tehnice
Feteasca Neagra 2011
Soi: Feteasca Neagra
An de recolta: 2010
Denumire de origine: Dealu – Mare | Ceptura
Alcool: 14,6% vol.
Aciditate totala: 4,57 AT
PH: 3,51
Zahar rezidual: 3,98 gr./I
Data recoltarii: 21 oct. 2010
Brix la recoltare: 25,4
Marime lot: 12.440 sticle
Data imbutelierii: 30 mar. 2012

Zona de productie
Podgoria Dealu Mare – Ceptura
RELIEF: deluros, pante cu inclinatia de 5 – 15%
ALTITUDINE: 300 m.d.m.
SOL: podzoluri brun–roscate de padure, bogat in oxizi de fier ; formatiuni calcaroase
EXPOZITIE: sud; sud-est

Anul de recolta
Anul 2010 poate fi caracterizat ca fiind un an capricios pentru cultura vitei de
vie. Sunt de remarcat temperaturile extreme negative din timpuI iernii, urmate
de o primavara destul de rece si ploioasa - conditii ce s-au extins si in primele
luni de vara, ducand la cresterea presiunii atacului de mana. Luna august a
reusit sa ingrijoreze prin temperaturile extreme dar si prin lipsa prelungita a
precipitatiilor. Toamna tarzie a favorizat insa maturarea strugurilor.

PRECIPITATII: 375 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA: medie anuala 10,5 grade Celsius
INSOLATIE: 1.520 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE: 218 zile
PRODUCTIA: 1.780 l/ha

Particularitati de vinificatie
Se produce numai In anii favorabili. Tehnologia este adaptata spre obtinerea
unui vin cu expresie varietala dar In acelasi timp bine structurat. Struguri
selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie
in rosu: clasica pe bostina, In vase mici de inox la 24 grade Celsius timp de 16 zile.
Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. Maturare In
barique de stejar romanesc la al doilea ciclu de utilizare, la 15 grade Celsius timp de 9 luni. Invechlre la sticla minimum 6 luni.

Caracterizare
LIMPIDITATE: Limpede-cristalin
CULOARE: Rosu rubiniu intens cu reflexe purpurii
Feteasca Neagra 2011MIROS: Intens si persistent, fructe rosii confiate si arome condimentate, completat cu nuante de lemn de stejar.
GUST: Expresiv, suplu, echilibrat, bine structurat, amplu puternic dar rotund.
Asociere culinara
Carne de rata, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri, branzeturi uscate maturate mediu.
Temperatura de servire18 grade Celsius. 

Recomandare de baut
Fruct : 2012-2014
Matur: dupa 2014

Comanda vinpenet.ro:




Suna si comanda vinpenet acum!
Tel.: 0720 846 638 (0720 VIN NET) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu