Soi: Sauvignon Blanc | Feteasca Alba
An de recolta: 2011
Denumire de origine: Dealu – Mare | Ceptura
Alcool: 13,9% vol.
Aciditate totala: 5,94 AT
PH: 3,12
Zahar rezidual: 3,4 gr./l
Data recoltarii: 26 sept. 2011
Brix la recoltare: 24,2
Marime lot: 33.067 sticle
Data imbutelierii: 27 ian.2012
Zona de productie
Podgoria Dealu Mare – Ceptura
RELIEF: deluros, pante cu
inclinatia de 11 – 15%
ALTITUDINE: 300-350 m.d.m.
SOL: podzoluri brun–roscate de
padure, bogat in oxizi de fier
EXPOZITIE: sud;
sud-est
Anul de recolta
Citat ca fiind un an exceptional, 2011 poate fi caracterizat un an al conditiilor climatice
extreme, primul semestru purtand amprenta unor evolutii sub medie a
temperaturilor normale cu un regim hidric care a favorizat o presiune
semnificativa a bolilor specifice, in timp ce al doilea semestru s-a remarcat
prin conditii de seceta prelungita cu efecte de deshidratare semnificative, dar
cu o toamna lunga ce a permis o maturare tehnologica de calitate, insa cu
acumulari semnificative de zahar.
PRECIPITATII: 335 mm in perioada de
vegetatie
TEMPERATURA: medie anuala 11,1 grade Celsius
INSOLATIE: 1.630 ore in perioada de
vegetatie
VEGETATIE: 208 zile
PRODUCTIA: 1.300 l/ha
Particularitati de vinificatie
Tehnologia de vinificatie este una "non-agresiva"
ce se realizeaza printr-un
flux menajat, plecand de la strugure si pana la vlnul
imbuteliat. Soiurile sunt
vinificate separat. Maceratie peliculara 3 ore la
13-15 grade Celsius pentru Sauvignon.
Presarea menajata cu tehnologie pneumatica la max. 800
mbar urmata de
deburbare-stabulatie la frig de 24 ore. Fermentatia
alcoolica in vase de inox
de 100-150 hl termostatate la 10-12 grade Celsius, cu
drojdii selectionate pentru fiecare sortiment in parte. Maturate in vase de
inox.
Caracterizare
LIMPIDITATE: Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE: Verde - galbui
MIROS: Caracteristic soiurllor, intens si persistent, floral, cu nuante
de flori albe si note usor minerale, persistent.
Asociere culinara
Aperitiv,
peste, fructe de mare, carne de pui.
Temperatura de servire
12 - 13 grade
Celsius.
Recomandare de baut
Fruct : 2012
Matur: 2013
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu