20130327

CEPTURA ALB 2011 DAVINO ... fisa vinului


Sauvignon_blanc_Feteasca_alba_2011_davinoDate tehnice:
Soi: Sauvignon Blanc | Feteasca Alba
An de recolta: 2011
Denumire de origine: Dealu – Mare | Ceptura
Alcool: 13,9% vol.
Aciditate totala: 5,94 AT
PH: 3,12
Zahar rezidual: 3,4 gr./l
Data recoltarii: 26 sept. 2011
Brix la recoltare: 24,2
Marime lot: 33.067 sticle
Data imbutelierii: 27 ian.2012


Zona de productie
Podgoria Dealu Mare – Ceptura
RELIEF: deluros, pante cu inclinatia de 11 – 15%
ALTITUDINE: 300-350 m.d.m.
SOL: podzoluri brun–roscate de padure, bogat in oxizi de fier
EXPOZITIE: sud; sud-est

Anul de recolta
Citat ca fiind un an exceptional, 2011 poate fi caracterizat un an al conditiilor climatice extreme, primul semestru purtand amprenta unor evolutii sub medie a temperaturilor normale cu un regim hidric care a favorizat o presiune semnificativa a bolilor specifice, in timp ce al doilea semestru s-a remarcat prin conditii de seceta prelungita cu efecte de deshidratare semnificative, dar cu o toamna lunga ce a permis o maturare tehnologica de calitate, insa cu acumulari semnificative de zahar.

PRECIPITATII: 335 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA: medie anuala 11,1 grade Celsius
INSOLATIE: 1.630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE: 208 zile
PRODUCTIA: 1.300 l/ha

Particularitati de vinificatie
Tehnologia de vinificatie este una "non-agresiva" ce se realizeaza printr-un
flux menajat, plecand de la strugure si pana la vlnul imbuteliat. Soiurile sunt
vinificate separat. Maceratie peliculara 3 ore la 13-15 grade Celsius pentru Sauvignon.
Presarea menajata cu tehnologie pneumatica la max. 800 mbar urmata de
deburbare-stabulatie la frig de 24 ore. Fermentatia alcoolica in vase de inox
de 100-150 hl termostatate la 10-12 grade Celsius, cu drojdii selectionate pentru fiecare sortiment in parte. Maturate in vase de inox.

Caracterizare
LIMPIDITATE: Limpede-cristalin stralucitor
CULOARE: Verde - galbui
MIROS: Caracteristic soiurllor, intens si persistent, floral, cu nuante de flori albe si note usor minerale, persistent.
sauvignon_blanc_feteasca_alba_2011_davinoGUST: Proaspat, fructuos, echilibrat, fin dar amplu, extractiv si persistent.

Asociere culinara 
Aperitiv, peste, fructe de mare, carne de pui.
Temperatura de servire
12 - 13 grade Celsius. 

Recomandare de baut
Fruct : 2012
Matur: 2013


Comanda vinpenet.ro:




Suna si comanda vinpenet acum!
Tel.: 0720 846 638 (0720 VIN NET) 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu