Soi: Sauvignon Blanc |
Feteasca Alba
An de recolta: 2011
Denumire de origine: Dealu – Mare | Ceptura
Alcool: 13,9% vol.
Aciditate totala: 5,9 AT
PH: 3,1
Zahar rezidual: < 3,82 gr / l
Data recoltarii: 29 sept. 2011
Brix la recoltare: 24
Marime lot: 12.910 sticle
Zona de productie
Podgoria Dealu Mare – Ceptura
RELIEF: deluros, pante cu inclinatia de 5
-15%
ALTITUDINE: 175 m.d.m.
SOL: brun – roscat de padure, bogat in oxizi
de fier, formatiuni calcaroase
EXPOZITIE: sud;
sud-est
Anul de recolta
Citat ca fiind un an
exceptional, 2011 poate fi caracterizat un an al conditiilor climatice
extreme, primul semestru purtand amprenta unor evolutii sub medie a
temperaturilor normale cu un regim hidric care a favorizat o presiune
semnificativa a bolilor specifice, in timp ce al doilea semestru s-a remarcat
prin conditii de seceta prelungita cu efecte de deshidratare semnificative, dar
cu o toamna lunga ce a permis o maturare tehnologica de calitate, insa cu
acumulari semnificative de zahar.
PRECIPITATII: 335 mm in perioada de vegetatie
TEMPERATURA: medie anuala 11,1 grade Celsius
INSOLATIE: 1.630 ore in perioada de vegetatie
VEGETATIE: 208 zile
PRODUCTIA: 1.300 l/ha
Particularitati
de vinificatie
Sauvignon Blanc 85%,
Feteasca Alba 15%. Soiuri vinificate separat. Strugurii de Sauvignon Blanc
provin din cele mai valoroase parcele din plaiul “Valea gardului”, fiind
selectionati in proportie de 70% din plantatii cu varsta de 27-31 de ani, iar
30% din colectia de vita tanara de 5-6 ani plantata cu 3 dintre cele mai
valoroase clone de origine franceza. Tehnologia de vinificatie de tip reductiv,
prin care s-a urmarit pastrarea aromelor primare varietale, a fost completata
cu tehnici traditionale de maturare pe depozit fin de drojdie (“battonage”), in
scopul completarii profilului aromatic cu arome secundare elaborate.
Vinificatia primara respecta principiile unui flux menajat si rapid. Maceratia
peliculara 5-6 ore la 12-15 grade Celsius. Mustul separat exclusiv
gravitational si deburbat la frig timp de 24 de ore. Fermentatie alcoolica in
vase mici de lemn de 70-80 Hl la 10-12 grade Celsius cu drojdii specializate,
urmata de maturare pe depozit fin de drojdii, 3 luni pentru Sauvignon.
Caracterizare
LIMPIDITATE: Limpede – cristalin stralucitor
CULOARE: verde - galbui
MIROS: Floral, intens, fin, cu nuante
vegetale de coacaze si profunzimi minerale, arome de flori albe si fructe de
litchi, persistent
GUST: Expresiv, echilibrat, fin dar amplu,
extractiv si persistent, cu un postgust remanent
Asociere culinara: Aperitiv, peste, fructe de mare
Temperatura
de servire: 12 grade Celsius.
Recomandare de baut
Fruct : 2012
Matur: 2013-2015
Cumpara DAVINO BLANC Revelatio 2011 de pe www.vinpenet.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu