20130328

Faurar Alb de Ceptura 2012 | DAVINO ... pareri despre vin

cupaj alb Faurar 2012
ASPECT (Culoare): Galben pai, cu nuante tinere, verzui spre menisc;
NAS: Direct, intens, puternic aromat, bombastic, usor drojdios in dechidere. Te izbeste apoi cu un cocktail de fructe coapte, preponderent exotice, plus note de pepene galben, mere si pere parguite. In fundal defileaza sfios nuante florale de soc si tuse de citrice in gama dulce (portocale, gref rosu, etc). Agitat in pahar Sauvignon Blanc responsabil de bomba de fruct de mai sus isi dezvaluie usor aromele tipice de agrise si chestii associate cu pisicile.
GUST: Atac in note proaspete, urmat de o evolutie marcata de un corp mediu, liniara si o aciditate salbatica, usor dura (probabil ca Rieslingul mai are nevoie de ceva timp in sticla sa se imprieteneasca cu Sauvignon-ul si Feteasca). Senzatiile gustative duc spre citrice de gen gref si aceleasi fructe exotice, dar cu o intensitate mai mica decat in nas. 
FINALUL este amarui, chiar picant pe alocuri, cu o aciditate care creste spre cote de nebanuit. Unora le-ar putea parea usor iesita din corp, dar mie personal imi plac vinurile mai acide, crocante, care iti lasa un “feeling” proaspat pe palatin, deci chestia asta constituie un plus. 
POSTGUSTUL este tonic, cald, insotit de nuante de citrice (clasice de data asta: lime, gref alb) si mere verzi plus tente usor minerale.

Per ansamblu un vin bun, extractiv, amplu si in acelasi timp neasteptat de acid si vibrant pentru anul respectiv. Probabil ca aciditatea si notele picante din final se vor mai domoli in sticla, vinul fiind de abia imbuteliat. Nasul oricum este suprinzator si va place cu siguranta segmentului de consumatori vizati. La preturile de online RPC este si el unul bun. La 21-24 de lei eu nu prea vad asamblaje de pe la noi care sa ii stea in fata. Si nici varietaluri nu sunt multe.

www.provin.ro - feb 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu