20140429

Domeniul Coroanei Segarcea Prestige Sauvignon Blanc 2013 ... premii

Argint pentru Sauvignon Blanc Prestige 2013 la Mondial de Sauvignon


Cea de-a cincea ediţie a Concours Mondial du Sauvignon a adus încă o medalie de argint pentru recolta de Sauvignon Blanc 2013, repetând performanţa de anul trecut, când în concurs a fost înscrisă o probă din recolta 2011.

Competiţia, găzduită în acest an de către Asociaţia Producătorilor din Bordeaux, a reunit vinuri din 30 de ţări, acestea fiind analizate şi evaluate de către un juriu format din oenologi, degustători şi jurnalişti de vin. Distincţiile căştigate la acest concurs poartă o însemnătate deosebită, dat fiind că în competiţie sunt înscrise cupaje sau soiuri pure având la bază acelaşi soi de struguri, Sauvignon blanc. Împărţirea vinurilor pe categorii ţine seama de procentul de Sauvignon blanc în fiecare vin (peste 51% sau peste 85%), de tipul de maturare a vinului (cu sau fără butoi de stejar) şi de preţ (sub sau peste 10 euro/ sticlă).



Soiul Sauvignon blanc a atras atenţia specialiştilor din ce în ce mai mult, în ultimul deceniu, ajungând să aibă un concurs dedicat datorită particularităţilor sale. Principala caracteristică este dificultatea cu care se obtin si se mentin aromele specifice soiului, acestea fiind, practic, nedetectabile în must. Tipul de sol din podgorie, clima regiunii din care provin strugurii, momentul culesului, metodele de presare si fermentare, dar si perioada de maturare au fiecare un impact major asupra felului în care se va dezvolta vinul. 

Domeniul Coroanei Segarcea detine în prezent o suprafată de 27 de hectare de Sauvignon blanc, din totalul de 300 de hectare al podgoriei. În afară de deja premiatul Prestige, strugurii obtinuti de pe această suprafată contribuie la crearea Sauvignon-ului blanc Elite (gama de retail), dar si ca actor într-unul dintre cele mai apreciate cupaje din Segarcea, Minima Moralia – Onoare. În acest din urmă vin, Sauvignon Blanc contribuie la întregirea unui ansamblu format din Chardonnay baricat si nebaricat, Fetească albă si Pinot gris



Comanda acum de pe vinpenet.ro

Surse: domeniulcoroanei.com, vinpenet.ro

Un comentariu: