20130425

SABLE NOBLE Alb 2011 | M1.Crama Atelier ... fisa vinului

M1.Crama Atelier - brand Sable Noble - vinul Sable Noble Alb 2011 - podgoria Murfatlar
SOI: Sauvignon Blanc 30%, Chardonnay 30%, Pinot Gris 30% si Riesling Italian 10%
DOC-CMD MURFATLAR

TIP VIN: sec

AREAL: La Gheata, Ferma 7 “Pod Canal”, Ferma 9 si Ferma 10

NOTE: Culoarea vinului este expresiva, cu nuante verzi – aurii. Aromele de fructe exotice, pepene galben si piersica alba se combina intr-o simfonie de parfum cu intense notele florale si de fan proaspat cosit. Gustativ, vinul este complex, proaspat, bine echilibrat si ofera o mineralitate si eleganta provenita din solurile calcaroase ale podgoriei Murfatlar.

VIE- PARTICULARITATI: Latitudine: 44010’- 44020’ latitudine nordica; Longitudine: 28000’- 28030’ longitudine estica; Clima: temperat continentala, influentata de Dunare si Marea Neagra; Relief: usor valurat, pante 4-5 %; Tip de sol: cernoziom carbonatat.

Solurile se afla la o altitudine fata de nivelul marii cuprinsa intre 20-85 m. Solul dominant este cernoziomul carbonatat, cu permeabilitate buna si continut moderat in humus. Acest cupaj se face cu cei mai buni struguri Sauvignon Blanc, Ferma 10 parcelele: 1183/17/1, 1183/17/2, expozitie estica, plantate in 1991; Chardonnay, Ferma 7 “Pod canal” parcelele: 873/5, 873/4, expozitie sud-vestica, plantate in 1997 si Pinot Gris, Ferma 9 parcelele: 89, 89/1, 89/2, expozitie estica, plantate in 1987.

AN RECOLTA: In 2011, temperatura medie in luna iulie, luna esentiala pentru vin, a fost de 23,80 grade Celsius, orele de insolatie efectiva 2.099, iar precipitatiile in lunile de vegetatie de 350 mm. Ceea ce se traduce printr-o recolta excelenta si un vin pe masura.
M1.Crama Atelier - brand Sable Noble - vinul Sable Noble Alb 2011 - podgoria Murfatlar

VINIFICATIE: Strugurii, selectionati din cele mai bune plantatii viticole, au fost recoltati manual si vinificati separat intr-o combinatie de vase din inox si butoaie de stejar. Dupa o perioada de 90 de zile pe drojdia fina, cele patru componente au fost asamblate.

SERVIRE: 10 – 12 grade Celsius. Peste oceanic si fructe de mare, preparate din carne de pasare, carne de porc, mancaruri orientale (Thai) aromate si usor picante, branza proaspata de capra, salate si fructe.

DATE TEHNICE: Alcool=14% vol.; Zahar rezidual=2,5g/l; pH=3,15; Aciditate totala AT=7,20; AV=0,52.



Comanda de pe VinPeNet.ro:
Sable Noble Alb 2011 - Gama Sable Noble - M1.Crama Atelier

Vinurile Sable Noble



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu